Om Veprox

Det var 2005 som fem stycken konsulter lämnade en större firma i stan och istället grundade Veprox. De hade jobbat med varandra under flera år och visste att deras gemensamma kompetens kunde vara starten på något nytt och lite annorlunda. Att jobba på ett större bolag har också sina fördelar men våra grundare ville ha möjligheten att vara lite mer flexibla med vilka affärsområden och kunder som arbetet utförs hos, samt hur bolaget i sin helhet leds framåt. Så med dessa initala tankar lades fundamentet för det som nu är Veprox. Och visste du att de fem grundarna representeras var och en i vår logotyp än idag? I den blå cirkeln är det fem instickande figurer, en för var och en av grundarna.När grundarna satte igång med verksamheten var målet som tidigare nämnt att göra saker lite annorlunda. Ett av målen var att inte lägga allt krut på fordonsindustrin då de alla hade spenderat stor del av sina karriärer med att konstruera fordon. Så uppmärksamheten lades på att bredda spannet av aktiva industrier samtidigt som en hel del energi gick åt på tillväxt. Man ville bli 50 personer inom 5 år och det är en ganska ambitiös rekryteringstakt för ett nystartat bolag i en mycket konkurrenskraftig stad som Göteborg. Lyckligtvis var de ihärdiga och ju fler kompetenta konsulter som kom in i bolaget desto snabbare gick både tillväxten av personal och kompetensområden. Så redan innan 5 år hade passerat så var Veprox uppe i 50 anställda och hade erhållit ett flertal affärsområden utöver fordonsindustrin, som nämnvärt fortfarande är ett av våra viktigaste affärsområden.

Nu är året 2024 och Veprox har stolt varit en stabil arbetsplats som klarat sig igenom konjunkturer, pandemier och marknadssvängningar. Vi har behållit storleken på bolaget och har idag sex stycken aktiva affärsområden. Våra medarbetare kommer från olika länder och har olika bakgrund. Vi jobbar för jämställdhet och inkludering då människan står i centrum för allt vi gör här. Utan våra konsulter är vi inte mycket mer än ett tomt skal och skulle aldrig klara oss utan dom. Det är viktigt för oss att alla våra medarbetare trivs på sin arbetsplats och vi har närvarande ledare som ser till att var och en får den personliga utveckling som efterfrågas.

Ledningsgruppen för Veprox består av våra ägare och konsultchefer. Bolaget är fortsatt privatägt och har idag tre ägare varav samtliga är aktiva i den dagliga verksamheten. Ledningsgruppen följer vaksamt utvecklingen av ny teknik och är lyhörda för konsulternas tankar och önskemål av uppdrag samt kunder. Att vara dynamiska och lättfotade är något som vi på Veprox ser som ett vinnande koncept för att hänga med i utvecklingen på marknaden. På senare år har Veprox accelererat inom förnybara energilösningar, miljövänlig teknik och elektrisk mobilitet just eftersom det efterfrågats av både personal och marknad. Medicinteknik och de satsningar som görs i GoCo Health Innovation City är även något vi följer med stort intresse då vi ser hur Göteborgsregionen allt mer ställer om mot Life science och allt vad det innebär med människors hälsa och välmående. Vi är en liten aktör med en stor närvaro helt enkelt.

Veprox har sitt huvudkontor i fiskhamnen i Göteborg med närhet till både våra kunder på Hisingen och de på fastlandssidan. Nytt för 2024 är att Veprox även har öppnat kontor i Jönköping. Utöver de kunder som vi har i anslutning till våra kontor så har vi även uppdrag i andra delar av landet så som Malmö, Västerås och Skellefteå. Veprox har även närvaro i Norge genom vår in-houseverksamhet som riktar in sig mot offshore och vindkraft. Avdelningen för projekt och uppdrag som utförs in-house är en betydelsefull del av Veprox då det är ett utmärkt forum för teambuilding och mentorering för juniora talanger.

Framtiden är något som vi tänker på ofta. Den är en del av vår slogan och den är oundviklig för oss alla. Vi tror på att omfamna transformationen för en digital och hållbar värld och våra individuella drivkrafter kommer fortsätta forma Veprox framåt. Hur det kommer se ut för oss om några år det vet vi inte, men vi vet att vi kommer att stå där lika stolta och redo som är idag!

Together we own the future.