I veckan hade vi på Veprox ett kvällseminarium på Polestars huvudkontor i Göteborg där det märks att deras VD är designer. Allt är avskalat, genomtänkt, stramt och väldigt snyggt.

Vi samlades först för lite information från vår VD och käkade tillsammans. Sedan fick vi en genomgång av Polestars produktansvarige Christian Samson som med energi och engagemang tog oss genom Polestars historia.

Det blev tydligt att Polestar vill vara ett bilmärke som omvänder människor att välja BEV (batteridrivna elektriska fordon) framför andra alternativ. Speciellt vurmar de för att få förare som gillar att köra inspirerat att gå över till den eldrivna världen där en av fördelarna är att du doserar ditt vridmoment momentant med din gasfot.

Polestar beskriver sig själva som att vara ”all in”. Det ska synas att det är en Polestar. Det ska kännas i kroppen att det är en Polestar du kör, där styrningen ska vara responsiv och chassit kvickt.

Efter föredragit fick vi även chansen att titta lite närmare på deras Polestar 1. En vacker bil där P1800 är en tydlig förlaga.

en Polestar bil med folk som står runt den