I tisdags den 29:e augusti inträffade ett historiskt ögonblick då den första produktionsbilen från Lynk & Co rullade av produktionslinan i fabriken i Luqiao. Det var en SUV med modellnamnet 01 som rullade av linan vilken konstruerades på CEVT här i Göteborg och som haft en rekordsnabb utveckling från beslut till produktion.

Vi på Veprox är stolta över att ha flera medarbetare som varit med i både design- och industrialiseringsfasen av denna bil och att vi även hade en medarbetare på plats i Luqiao som stöttade vid byggnationen med sin kunskap och erfarenhet.

Veprox ser positivt på framtiden för fordonsutveckling i Göteborg. Zhejiang Geely Holding Group Ltd har expanderat enormt de senaste åren och de prognostiserar att sälja 1,1miljoner bilar redan i år. För att kunna fortsätta expansionen är de i behov av rätt kompetenser och här i västsverige har vi en lång tradition av fordonsutveckling. Den avsiktsförklaring på att bygga ett innovationscentrum på Lindholmen med plats för 3.500 medarbetare som Zhejiang Geely Holding Group Ltd och Göteborgs kommun skrivit under bevisar att även Zhejiang Geely Holding Group Ltd ser att det är här kompetensen finns.